وي با بيان اينکه در پژوهشهاي فصلهاي گذشته آثاري مربوط به دورههاي نوسنگي، مس سنگي و مفرغ مربوط و نيز آثار دوره تاريخي و اسلامي در بخش مرتفع استقرار شناسايي شد تصريح کرد: در فرآيند گمانهزني به منظور تعيين عرصه، در مقياس گسترده و در پاي استقرار، آثاري مربوط به اواخر عصر مفرغ و آهن که در بخش مرتفع تپه شناسايي نشده بود شناسايي شد.
به گفته اين دکتراي باستانشناسي؛ با توجه به کشف نشان مهر ساساني در اين سازه با اطمينان ميتوان اين اثر را دژي ساخته شده در دوره اشکاني دانست که در زمان ساسانيان دوباره بازسازي و استفاده شده است.
عمران گاراژيان در سال 1382 اين محوطه را بازديد کرد و پس از سالها پيگيري، اين متخصص باستانشناسي دوره پيش از تاريخ خراسان شمالي، عمليات گمانهزني گسترده و لايه نگاري آن را در بهار سال 85 انجام داد.
کارشناسان براين باورند که با انجام عمليات گمانهزني در تپه تاريخي قلعهخان مشکل ساخت و سازهاي غير مجاز و ساخت طرحهاي عمراني در محدوده اين تپه نيز برطرف خواهد شد.
براساس گمانهزنيهاي صورت گرفته بر روي تپه تاريخي قلعهخان، بعضي از محوطهها شناسايي شدند. اين گمانهزني نشان داد که زندگي در اين محدوده از دوره نوسنگي تا ساساني وجود داشته است./118
انتهای پیام/